Orale vs intraveneuze toediening

Medicatie en Voedingssupplementen kunnen op verschillende wijzen worden toegediend.

Een veel gebruikte indeling is het onderscheid hoe de Medicatie en Voedingssupplement in het lichaam komt. Via het maag-darmkanaal (enteraal) of buiten het maag-darmkanaal (parenteraal) om.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen van intraveneuze toediening van supplementen in vergelijking met orale toediening:

  1. Snellere opname: Intraveneuze toediening leidt tot een snellere opname van de supplementen in het bloed, omdat ze direct in de bloedbaan worden geïnjecteerd. Dit betekent dat de werkzame stoffen sneller in het lichaam komen en hun effect sneller kunnen laten zien.
  2. Hogere concentratie: Intraveneuze toediening kan leiden tot een hogere concentratie van de supplementen in het bloed, omdat ze direct in de bloedbaan worden geïnjecteerd. Dit kan leiden tot meer effectieve resultaten.
  3. Vermindering van maag-darmproblemen: Intraveneuze toediening vermindert de kans op maag-darmproblemen, zoals diarree of misselijkheid, die soms voorkomen bij orale toediening van supplementen.
  4. Geen interactie met voedsel: Intraveneuze toediening van supplementen kan geen interactie hebben met voedsel of andere supplementen die u neemt.
  5. Doelgericht: Intraveneuze toediening kan gericht zijn op specifieke gebieden of organen in het lichaam waar het supplement nodig is.

Gekwalificeerde arts

Let wel: Het is wel belangrijk om te weten dat intraveneuze toediening van supplementen alleen uitgevoerd moeten worden door een gekwalificeerde arts met ervaring in injecties. En ook dat sommige supplementen alleen oraal kunnen worden ingenomen.

 

Complementaire Geneeskunde

In onze partner-clinics wordt via een infuus een mix van perfect op elkaar afgestemde vitamines, anti-oxidanten, mineralen, elektrolyten en vocht direct in de bloedbaan van het lichaam gebracht. Door de intraveneuze toediening circuleert de vloeistof in de kortst mogelijke tijd door het hele lichaam. 

Onze intraveneuze behandelingen worden aangeboden op meerdere locaties in Nederland en Belgie.

Alvorens er tot een behandeling wordt overgegaan beginnen we steeds met een uitgebreid intake gesprek zodat je een idee krijgt wat wij voor jou kunnen doen. Voor elke behandeling worden ook steeds je bloeddruk, zuurstof en hartslag gemeten.